Lean Six Sigma Green Belt papier- en kartonindustrie

Binnen de papier- en kartonindustrie zijn een aantal belangrijke veranderingen gaande. De algemene trend in Nederland is dat iedereen te maken heeft met schommelde grondstofprijzen en er is een verschuiving zichtbaar naar steeds luxer papier. Steeds belangrijker wordt het om een zo efficiënt mogelijk productieproces te hebben met zo min mogelijk variatie om zo de verschuivingen op te kunnen vangen.

Elke verstoring minder levert direct meer winst op voor de onderneming, dat geldt natuurlijk ook voor het wegnemen van onnodige werkzaamheden (verspillingen). Dit verhoogt de noodzaak om de verantwoordelijkheden van continu verbeteren laag in de organisatie te leggen: “het goud ligt op de werkvloer”, Lean en Six Sigma helpen daarbij! Het stelt mensen in staat om op een gestructureerde manier samen continu verbeteren een plek te geven, verspillingen weg te nemen en variaties in het proces te verminderen.

Wij hebben de succesvolle Lean Six Sigma-principes vertaald naar toepasbare tools voor de papier- en kartonindustrie waarmee u straks een manier kunt vinden om het proces te kunnen voorspellen. Hierdoor worden de opstartkosten verlaagd en gaat de productkwaliteit omhoog. Six sigma helpt om de variatie in het proces te beheersen met als resultaat bijvoorbeeld papier of karton met goede gramgewicht-, vocht- en dikteprofielen. Lean helpt hierin om dit visueel te maken op de werkvloer waardoor het first time right gaat en verspillingen in het proces worden geëlimineerd.

LearninQ biedt u een interactieve 8-daagse Green Belt Training Lean Six Sigma, die praktisch en interactief van aard is. Hierbij krijgt u kennis om niet alleen het proces te verbeteren maar ook het product te analyseren, uw verbeteringen te implementeren in de organisatie en het proces te analyseren door statistische tools te gebruiken. Deze Green Belt Training is specifiek gemaakt voor de papier en karton industrie. Leer hoe u als projectleider complexe en multidisciplinaire Lean Six Sigma projecten aan kunt sturen met de aandacht voor Human Dynamics.

Een aantal succesprojecten uitgevoerd door Green Belts in de papier- en karton industrie:
– Ploeg overdracht met structuur
– Vermindering van verliezen en een verhoogde veiligheid tijdens het werken
– Minder vervuiling in het papier
– Sneller wisselen tussen (soorten) papier