8-daagse Lean Six Sigma Green Belt

Green Belt Lean Six Sigma Training

“Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg”. Dit geldt ook voor verbeteren. Om te blijven concurreren is het voor organisaties van belang het maximale rendement uit bedrijfsprocessen te halen. Trial-and-error en kortlopende verbeterprojecten op basis van beperkte feitelijke onderbouwing leveren vaak niet meer voldoende resultaat. Deze methoden zijn niet geschikt om complexe uitdagingen te lijf te gaan.

Om echte ‘doorbraak in verbeteren’ te realiseren worden de krachtige verbetermethodieken Lean en Six Sigma aan elkaar verbonden. Als Lean Six Sigma Green Belt speelt u een sleutelrol in die trajecten!

Deze training biedt de mogelijkheid tot ASQ certificering.

Programma

LearninQ biedt u een intensieve 8-daagse Green Belt Training Lean Six Sigma, die praktisch en interactief van aard is. Vanuit de theorie gaat u direct aan de slag met opdrachten, praktijksimulaties en eigen ingebrachte cases.

Na afloop van de training:

  • Heeft u een Green Belt-opleiding volgens de norm van ASQ (American Society for Quality)
  • Bent u in staat als projectleider op te treden bij middelzware verbeterprojecten, met een minimale besparing van 20k (volgens de Six Sigma projectfasering DMAIC)
  • Kunt u op een gestructureerde manier problemen die te maken hebben met vele soorten fouten en variatiebronnen analyseren en oplossen
  • Kunt u projectverbeteringen definiëren, onderbouwen en verbetertools toepassen
  • Kunt u statistische technieken in Minitab toepassen voor analyses
  • Kent u het belang van het menselijke aspect van Lean Six Sigma (‘Human Dynamics’ en verandermanagement)

Praktische informatie

Voor wie?
Functionarissen in organisaties die zich bezighouden met het optimaliseren van processen (kwaliteit, engineering, productie, logistiek, facilitair). Kennisniveau: MBO+/HBO. Tevens basiskennis van Excel. De training wordt in het Nederlands gegeven.

Data:
Deze 8-daagse Green Belt Lean Six Sigma training start in maart 2018. De specifieke trainingsdata zullen in overleg bepaald worden.

Basiskennis:
MBO+/HBO denkniveau.

Locatie: 
Waardenburg

Investering

€ 3.850 inclusief materialen en onkosten p.p. excl. btw.

Projectbegeleiding
Voor/tijdens/na deze training is projectbegeleiding mogelijk, zie voor meer mogelijkheden bij het menu projectbegeleiding

Deze investering is inclusief lesmaterialen en dagarrangement. Eventuele kosten voor diner en hotelovernachtingen zijn hierbij niet inbegrepen. Het softwarepakket Minitab is niet inbegrepen, er wordt gewerkt met de 30 dagen proefversie.


Lees onze algemene voorwaarden.
Neem voor meer informatie contact met ons op.

Maatwerk / In-Company

Maatwerk

Deze Green Belt Lean Six Sigma training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie. Lees hier meer over ons Incompany aanbod.

Certificering

De training sluit aan bij de meest recente BoK (Body of Knowledge) van de ASQ. De ASQ is de grondlegger van het curriculum van Lean Six Sigma opleidingen en internationaal de organisatie met de meeste gecertificeerde Green/Black/Master-black belts. 

Aan het einde van de cursus krijgt u een toets met multiple choice vragen. Indien deze met goed gevolg wordt afgerond ontvangt u van LearninQ een ondertekend certificaat. Op dit certificaat staan de behandelde onderdelen vermeld. Indien u na uw opleiding projecten gaat uitvoeren is het mogelijk om dit deelnamecertificaat om te laten zetten in een certificaat inclusief praktijkervaring, de eisen hiervoor kunt u bespreken met uw trainer.

Als u naast dit certificaat ook een internationaal certificaat en registratie wilt van de ASQ dan is dit mogelijk. Hiertoe moet afhankelijk van het niveau (Green - / Black belt) nog voldaan worden aan aanvullende eisen. Dit houdt in een theoretisch examen in het Engels (multiple choice) en afhankelijk van het niveau praktijkeisen, zoals werkervaring of uitgevoerde projecten (als projectleider). De kosten voor deze certificering zijn te vinden op de ASQ site.

Bij de training van LearninQ is het niet verplicht een project uit te voeren voor certificering. Voor ASQ certificering is dit wel verplicht. LearninQ biedt projectbegeleiding door ervaren (master) black belts. Lean Six Sigma projecten hebben een doorlooptijd van 6 tot 12 maanden en voor de projectleider een intensiteit van 1 tot 1,5 dag in de week.

Er zijn hier verschillende mogelijkheden:

  • Begeleiding 1 op 1 met deelname aan projectbijeenkomsten
  • Begeleiding als intervisie binnen de organisatie zonder deelname aan projectteam
  • Begeleiding op afstand

Kijk voor meer informatie bij projectbegeleiding

  Vraag advies