8-daagse Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt

Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt Training 

Welk model gebruikt u voor continue verbetering?

Als Green Belt heeft u al concrete ervaring met continu verbeteren volgens de Lean Six Sigma-methodologie. Als Black Belt bent u in staat grotere en complexere projecten vorm te geven en te begeleiden. Wij bieden u een intensieve training, waarmee u kunt doorgroeien tot een gecertificeerde Black Belt.

Programma

De interactie tussen trainers en deelnemers, praktijksimulaties, opdrachten, zelf ingebrachte cases en voorbeelden zorgen ervoor dat u zich de stof eigen maakt.

In de praktijk blijkt dat 80% van het succes van het traject afhangt van de ‘menselijke kant’. Daarom wordt aan dit aspect in de training veel aandacht besteed.

De Green Belt to Black Belt training is zodanig opgebouwd dat deze als basis dient voor het behalen van het Black Belt Certificaat volgens de normen van de American Society for Quality (ASQ).

Na afloop van de training:

 • U kunt als projectleider complexe en multidisciplinaire Lean Six Sigma projecten aansturen, met een minimale besparing van 50k
 • U kunt geavanceerde statistische verbetertools toepassen in alle DMAIC fasen
 • U bent sparringpartner voor directie/management voor Lean Six Sigma trajecten
 • U bent ‘vraagbaak’ en coach voor de rest van de organisatie
 • U bent zich bewust van het doorslaggevende menselijke aspect en kunt diverse ‘human dynamics’ technieken toepassen
 • U wisselt kennis en ervaring uit met deelnemers van andere organisaties
   

Praktische informatie

Data:
Start mei 2018. De specifieke trainingsdata zullen in overleg bepaald worden.

Voor wie:
Green Belts die zich bezighouden met het optimaliseren van processen. Kennisniveau is minimaal HBO. Tevens kennis van Excel/Minitab. De training wordt in het Nederlands gegeven.

Locatie:
Waardenburg

Trainers:
Jan Telman 

Investering:
€ 3.950,- per persoon exclusief BTW. Deze investering is inclusief lesmaterialen en dagarrangement. Eventuele kosten voor diner en hotelovernachting zijn niet inbegrepen.

Annuleren en doorschuiven: Lees onze algemene voorwaarden.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Maatwerk / In-Company

Deze Green Belt to Black Belt training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Certificering

De training sluit aan bij de meest recente BoK (Body of Knowledge) van de ASQ. De ASQ is de grondlegger van het curriculum van Lean Six Sigma opleidingen en internationaal de organisatie met de meeste gecertificeerde Green/Black/Master-black belts. 

Aan het einde van de cursus krijgt u een toets met multiple choice vragen. Indien deze met goed gevolg wordt afgerond ontvangt u van LearninQ een ondertekend certificaat. Op dit certificaat staan de behandelde onderdelen vermeld. Indien u na uw opleiding projecten gaat uitvoeren is het mogelijk om dit deelnamecertificaat om te laten zetten in een certificaat inclusief praktijkervaring, de eisen hiervoor kunt u bespreken met uw trainer.

Als u naast dit certificaat ook een internationaal certificaat en registratie wilt van de ASQ dan is dit mogelijk. Hiertoe moet afhankelijk van het niveau (Green - / Black belt) nog voldaan worden aan aanvullende eisen. Dit houdt in een theoretisch examen in het Engels (multiple choice) en afhankelijk van het niveau praktijkeisen, zoals werkervaring of uitgevoerde projecten (als projectleider). De kosten voor deze certificering zijn te vinden op de ASQ site.

Bij de training van LearninQ is het niet verplicht een project uit te voeren voor certificering. Voor ASQ certificering is dit wel verplicht. LearninQ biedt projectbegeleiding door ervaren (master) black belts. Lean Six Sigma projecten hebben een doorlooptijd van 6 tot 12 maanden en voor de projectleider een intensiteit van 1 tot 1,5 dag in de week.

Er zijn hier verschillende mogelijkheden:

 • Begeleiding 1 op 1 met deelname aan projectbijeenkomsten
 • Begeleiding als intervisie binnen de organisatie zonder deelname aan projectteam
 • Begeleiding op afstand

Kijk voor meer informatie bij projectbegeleiding

  Vraag advies