Teamwork workshop Samen werken aan resultaat

Teamwork workshop: Samen werken aan resultaat

Veel bedrijven willen steeds beter worden met ‘best in class’-processen, goed leiderschap en complexe multidisciplinaire verbeterprojecten. Maar goede communicatie en samenwerking is dé basis van een goedlopend en succesvol bedrijf. Met deze een unieke workshop, alias 'de schrootstrijd' krijgen deelnemers inzicht krijgen in vormen van communicatie en samenwerking en ontvangen ze concrete handvatten om dit te verbeteren.

De deelnemers ervaren een unieke waarheidsgetrouwe simulatie gedurende één dag. Ze worden verdeeld in samenwerken workshop.pngteams en krijgen een opdracht, bijvoorbeeld: bouw een aangedreven racewagen voor het hele team waarbij tijdens de race een brandende kaars moet worden verplaatst.

In de ochtend leren de deelnemers de waarde van de klant te vertalen naar een ontwerp met bijbehorende tijdsplanning en begroting. In de middag wordt op locatie met goed risicobeheer het model door de teamleden zelf gebouwd waarna de wedstrijd volgt.

De gehele dag worden de deelnemers gecoacht op effectiviteit van communicatie, samenwerking, houding, gedrag en rol in het team. Er worden scores gegeven voor belangrijke aspecten zoals samenwerking, klantwaarde, veiligheid, communicatie en financiën. Deze worden centraal zichtbaar gemaakt zodat teams zich bewust worden van hun prestaties en kunnen bijsturen om steeds beter te worden. Controles, risicobeheer, Lean en gezamenlijke engineering zijn allemaal nodig om aan het eind van de dag het beste team te worden.

De workshop zorgt voor betere communicatie en samenwerking doordat:

  • alle deelnemers elkaar beter leren kennen en weten waar de ander goed in is
  • er een nadrukkelijker besef ontstaat van de aspecten veiligheid, klantgerichtheid en financiën
  • iedereen inzicht krijgt in de huidige manier van samenwerking en handvatten krijgt om dit te verbeteren
  • deelnemers anders leren kijken waardoor verspillers in samenwerking tastbaarder worden
  • er een andere houding ontstaat ten opzichte van elkaar en men elkaar beter feedback kan geven.

 

Programma

samenwerken workshop2.png

De workshop bestaat uit een ochtenddeel en een middagdeel.

Samen voorbereiden

Het ochtenddeel staat in het teken van samen voorbereiden. Tijdens het middagdeel wordt het model gebouwd en wordt er samen gestreden.

De teams hebben allerlei kantoorbenodigdheden en documenten ter beschikking. Het is aan het team om mijlpalen te halen en goedkeuring te krijgen van de klant (die gespeeld wordt door een begeleider).

Hoe? Dat is volledig aan het team. Het team dat het beste samenwerkt heeft de grootste kans om te winnen. Een begeleider is ook teamlid en coacht het team continu richting goede teamsamenwerking.

Scores worden bijgehouden op een bord. Criteria voor beoordeling kunnen zijn: samenwerking, klantwaarde, veiligheid, organisatie en financiën. Het team dat de klantverwachting overtreft krijgt een bonus.

Na de ochtend reist iedereen naar de bouwlocatie.

Samen uitvoeren

In de middag gaan alle teams hard aan de slag om hun model te maken. Vaak is een lasapparaat, haakse slijper en/of plasmasnijder nodig. Iedereen kan dit gebruiken omdat vakkundige begeleiding aanwezig is.

De begeleider coacht het team continu op teamsamenwerking. De begeleider in de rol van de klant en leverancier is aanspreekbaar voor alle vragen. Natuurlijk is de klant in het kader van klant-gerichtheid, benieuwd of het team het model bouwt zoals het bedacht is of afwijkingen bespreekt.

Tijdens de wedstrijd strijden alle teams en bepalen welk ontwerp het snelst is en het beste voldoet aan de eisen van de klant. Zal elk team de finish halen?

Als de wedstrijdtijden bekend zijn, worden deze bij de overige scores die tijdens de dag gegeven zijn, opgeteld en wordt het winnende team uitgeroepen.

De dag wordt door elk team geëvalueerd zodat de deelnemers de belangrijkste inzichten van de dag mee naar huis kunnen nemen.

Praktische informatie

Deelnemers
Echt iedereen kan meedoen. Groepen worden vaak gevormd door alle medewerkers van een bedrijf, organisatie, afdeling, project of bouwplaats.

Aantallen
Voor een goede workshop zijn minimaal 6 deelnemers nodig. Maximaal kunnen elke dag 10 teams van elk 10 personen deelnemen.

Datum en duur
Datum: werkdagen, indien locatie beschikbaar is
Duur: 8 uur op één dag

Locatie
Vanwege de huidige bouwlocatie in de middag vindt de gehele dag plaats tussen Apeldoorn en Arnhem. Naar andere bouwlocaties met anders ingerichte opdrachten kan in overleg worden gezocht.

Begeleiders
Elke 2 teams worden begeleid door 1 begeleider en er is altijd 1 overall begeleider aanwezig die tevens de rol van klant en leverancier aanneemt. Op de bouwlocatie is vakkundige begeleiding aanwezig.

Investering
Er wordt altijd een offerte op maat gemaakt. De kosten worden met name bepaald door het aantal teams en daarbij benodigde begeleiders.
Richtbedragen voor de workshop variëren van € 325,- per deelnemer voor een groep van 25 deelnemers tot € 200,- per deelnemer voor een groep van 100 deelnemers die op één dag komt. Voor kleinere groepen stellen wij graag samen met u een maatwerk offerte op

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Remko Tieman via 026-3830656, via 06-29556276 of via info@learninq.nl

Maatwerk / Incompany

Maatwerk
Schrootstrijd, een unieke clinic voor bedrijventeams. Metaalschroot, machines en gereedschappen zijn aanwezig. U brengt uw ontwikkelthema’s in en gaat met trainers van LearninQ aan het werk. Daag uw collega’s uit om in teams de meest wonderlijke opdrachten uit te voeren.  Ervaar deze unieke training. U gaat helemaal anders aan de slag met uw ontwikkelthema’s!

De opdracht en omvang van de workshop worden geheel naar wens in goed overleg ingevuld. Deze workshop kan ook aangevuld worden met een tweede inhoudelijke of vakgerichte trainingsdag die door uw organisatie of door ons wordt ingevuld.

  Nu Aanmelden