Inlevingsdag: in gesprek met het slachtoffer

Inlevingsdag: in gesprek met het slachtoffer... durft u het aan?

Volgens de Gedragscode Behandeling Letselschade worden professionele partijen geacht conform het harmoniemodel te werken. Dat betekent: samenwerken aan een constructief en voortvarend schaderegelingsproces.

Maar wie bepaalt eigenlijk waar een goede schaderegeling aan moet voldoen? Zien we het slachtoffer als klant? En nemen we ervaringen van onze klanten voldoende mee in hoe we ons werk doen?

Op een Inlevingsdag hoort u uit eerste hand hoe uw klanten de schaderegeling ervaren. Dat zijn aansprekende, leerzame en emotionele verhalen. U mag de aanwezige slachtoffers het hemd van het lijf vragen.

Een unieke ervaring.

Programma

De filosofie achter de Inlevingsdag is dat professionals inzicht krijgen in de ervaringen en behoeften van slachtoffers door direct contact tussen hen tot stand te brengen. Slachtoffers vertellen hun persoonlijke verhaal waardoor een abstract dossier een indringende gebeurtenis wordt. Papier komt tot leven en laat een blijvende impact achter bij de deelnemers.

Deze Inlevingsdag:

  • creëert bewustzijn
  • draagt bij aan een empathische werkhouding en communicatie
  • vergroot het begrip voor de positie van het slachtoffer.

Praktische informatie

De Inlevingsdag is bedoeld voor (letsel)schadebehandelaren en andere professionals met contact met de wederpartij, zoals belangenbehartigers, schadecorrespondenten en buitendienstmedewerkers.

Maatwerk / Incompany

Maatwerk
Deze training verzorgen wij incompany. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie. Mocht u meer informatie hierover willen ontvangen neem dan contact met ons op.

PE-punten
PE-punten (NIVRE) zijn op aanvraag beschikbaar.

Wat anderen zeiden..

Enkele reacties van deelnemers van Belevingsdagen:

“Erg heftige en confronterende dag, maar zo zinvol!”

“Deze dag zou elke schadebehandelaar moeten volgen”

“Knap opgezette dag, bevat alle benodigde ingrediënten”

“Ik ben anders naar huis gegaan dan dat ik kwam.”


  Nu Aanmelden